söndag 12 oktober 2008

Spoiled kid? Yes, I'm

Ja jag är ju det, tyvärr! Inte så att jag får allt jag vill ha, men det finns andra sätt att vara det på.

Som många vet som känner mig är jag väldigt kräsen när det kommer till mat. Jag petar, specialbeställer och kan inte äta något jag inte gillar. Detta har blivit att jag har blivit sjukt bortskämd. Ibland handlar det även om feghet, jag vågar inte prova på något nytt vilket är sjukt jobbigt. När det kommer till maten hemma så har jag oftast alltid fått något annat än de andra. Detta är något mina vänner har reagerat mycket på! Men vems fel är det, min eller mina föräldrars?

Mina föräldrar har alltid gjort allt för mig och min bror. Vilket jag älskar de för, jag är lyckligt lottad att ha två så kärleksfulla föräldrar som jag har. Och jag har alltid som barn känt mig så dålig att jag aldrig har kunnat visa min uppskattning på något annat sätt än med ord.

Jag rider och min bror spelar hockey, vilket är nästan de två dyraste sporterna som finns. Många ser ridning som en snobbsport och att det är något för bortskämda barn (?) så ja, jag är väl bortskämd på den sidan också.

Jag har alltid fått pengar då jag har behövt det. Och det kommer till idag, jag känner mig så sjukt bortskämd för tillfället. Jag är ändå 19 år och lever mer eller mindre fortfarande på mina föräldrar, hur sjukt är inte det? Visst jag är fortfarande studerande, jag har börjat betala min ridning, jobbar och ger mitt studiebidrag, försöker hjälpa till lite mer hemma även fast allt de begär är att sköta skolan och mitt jobb. Men resten då? Mobilräkning, hyra, kläder, mat, resor, m.m. ?

Jag har nyligen bytt avdelning på jobbet, vilket ledde till att jag gick över till provison vilket leder till att jag får en månads förskjutning på min lön. Så när jag fick min lön för den här månaden så fick jag inte alltför mycket och det mesta gick till ridningen och jag fick panik över hur jag skulle klara den här månaden. Inte vill man väl sitta hemma varenda helg?
Efter några dagar får jag pengar av mina föräldrar + att de betalar halva ridningen för att min bror fick en XBOX (why?), betalar min klippning, ska betala min jacka och gud vet vad som kommer härnäst.... Bortskämd? Javisst!

So far away

14 dagar har gått nu, i hela två veckor har Jessica varit borta från Sverige.

Det känns konstigt att inte kunna ha den där nära kontakten, att alltid kunna ringa henne dygnet runt och veta att hon finns en timme ifrån en.

Vi har känt varandra sen den dagen jag föddes, i 19 hela år! Vi har aldrig bråkat, och jag vet att hon aldrig någonsin skulle få för sig att göra något som sårar mig. En person som man bara kan ha roligt med!

Vi har gjort en massa under alla år, bla firat valborg och nyår som nästan blev en tradition när vi var små, i år kommer vi inte ens säga "Gott Nytt År" samma tid, hon kommer vara på andra sidan av jorden i Sydney :(

Men jag vet att hon har det jätteroligt och att hon tar hand om sig, även fast hon har blivit biten av en mask (?) hahahmm...


Kärleken är evig

I'm back


Hemkommen precis från Haninge C. Blev klippning och kika lite i affärer. Blev väldigt nöjd med klippningen, så nöjd att jag tom. frågade vad frisören hette, hon var riktigt trevlig och duktig :)Hoppas bara att moster min inte läser detta nu ;P
Får se om det kommer in någon bild lite senare, har i alla fall lovat att ta en åt Timpa som ville se resultatet =)

Hittade en ursnygg jacka på Axelssons som jag blev helt förälskad i, men tyvärr hade de bara den i röd så jag får vänta någon dag och åka in till stan för att köpa en svart. Men känner lite i efterhand att jag ångrar mig att jag inte köpte den röda.
Var även förbi hos optikern och fick en tid i morgon innan skolan.

För tillfället tittar jag på hästhoppning och dricker cola(usch!) :)Om en timme är det One Tree Hill :D

Livet är en schlager

Tittade igenom listan över filmer som kära bror har laddat ner och hittade med häpnad "Livet är en schlager". Och som jag älskar den! En evighet sen jag såg den också. Så med min middag vid tolv tiden satt jag på den och bara njöt. Den är så underbar, hela filmen. Upplägget, musiken, skådespelarna, ja allt! Jag älskar Helena Bergström, och tillsammans med Jonas Gardell som skrivit manuset så kan det väl ändå inte bli fel?

Och visst hjälper det att jag älskar schlager också ;)



Nu blir det allt sovdags, har vänt på dygnet vilket inte alls är bra. Timpa ville att jag inte skulle lägga mig vid halv fem, men det lyckades jag ju inte hålla hmm...

I morgon blir det att gå upp i hyffsad tid, ställt klockan på tio så att man kan ligga och dra sig lite i sängen. Kvart över elva ska jag och mamma åka och klippa oss och shoppa. Vi båda vill titta på jackor och sen lär man väl komma hem med något mer.

Godnatt!

Stjärnor på is

Satt med mamma ikväll och tittade på "Stjärnor på is". Litet halvbra program, kan dock inte stå ut med Carolina Gynning som programledare.


I alla fall, vad jag fick i tankarna var att man har egentligen hur mycket som helst att göra under vintern, precis som på sommaren. Men man väljer mest att vara inne och skippa i det förmodligen för att det är kallt. Men tänk på alla saker som man missar, åka skridskor, skidor, tolka, pulka, bygga snölycktor och snögubbar, snöbollskrig, osv. Har väl också en del med att man blir äldre, men varför? Egentligen, man ska ju alltid ha kvar barnasinnet. Varför är sommaren så mycket bättre än vintern? Den har ju minst lika mycket att erbjuda!


Middag, film och mys..

Gårdagen vart en riktigt mysig kväll.

Tjejerna i klassen retade mig hela dagen och jag blev lite smått nervös. Var det en Dejt?

Vi möttes upp vid halv åtta och gick mot hans lägenhet för att sedan gå ner på en restaurang. Gentleman som han är så bjöd han mig, även fast jag är fast besluten på att betala tillbaka! Hade trevligt, åt gott och pratade en massa. Dock var jag lite väl nyfiken på allt folk som sprang runt omkring överallt :P

Gick sedan tillbaka och tittade på lite filmer för att sedan gå ut på en nattpromenad innan vi skulle sova vid halv fem.

Vaknade till lite vid tio tiden men somnade om till tolv. Drog oss i sängen till ett tiden då jag kände att det var dags att dra sig hemåt och låta han göra sig i ordning för sin träning :)

Ringde min flicka på hemvägen som var lite orolig ifall jag hade överlevt eller inte ^^

Allt jag har att säga är, Tack för en trevlig och mysig kväll! =)

Och verkligen ett stort tack till alla mina underbara vänner som bryr sig om mig, jag älskar er! <3

It's time to change

Då har jag tagit det där steget igen, att byta och göra en ny blogg. Vet inte riktigt varför jag måste ha nytt efter ett tag, men det är väl förmodligen för att man tröttnar.
Här kommer i alla fall mina tankar, känslor, åsikter och mitt liv att hamna.
Varför jag skriver är mer för att få ut allt. Jag har alltid skrivit i mitt liv och älskar att göra det, men gärna för hand! Så gillar man inte det jag skriver, så behöver man inte läsa, jag skriver för min skull :)