torsdag 20 november 2008

Addicted?

Dagens samhälle är mer eller mindre beroende av teknik. Var man än kommer har någon på sin mobil, mp3, tv, radio, dator m.m. Visst är det bra att ha tidsfördriv, men hur bra är det för oss och vår hälsa?

Många måste ha något på för att sova, när man åker buss,tåg eller går. Detta medför dålig sömn och stress. Framförallt så är det ett beroende!

Detta är något vi pratat om en hel del om i skolan, vår lärare ska förmodligen låta oss stänga av våra mobiler en hel dag. Undra hur många som kommer få panik, känna sig rastlösa och ensamma. Jag kan ärligt säga att jag kommer vara en av de. Så mycket som jag pratar och smsar.

Började tänka på det här lite igår. Hur beroende kan man bli?
Var på undervåningen igår kväll och tittade tv då jag missade ett samtal jag inte hörde. När jag kommer upp ringde jag upp personen och han säger att jag ska ha med mig mobilen överallt vart jag än går, för tänk ifall jag missar ett så viktigt samtal som hans....

Jag behöver inte ha mobilen vart jag än går, jag känner mig inte bunden på det sättet och vill gärna kunna ta det lugnt utan den.

Jag menar, vad gjorde man förr i tiden?!? ;P

Snöflinga <3

Vädret idag har varit väldigt varierande. I början av dagen var det sol och en riktig höstdag men avslutades med en vinterdag med snöstorm. Jag har nu sett första snön =D

Dagen har bestått av fotande i stan. Vi åkte till Djurgården och fotade vår uppgift. Hoppas på att jag fick någon bra bild i alla fall =) Ljuset var riktigt bra, fick sån där känsla av solnedgång. Sjukt vackert! Dock får jag inte in mina bilder i datorn så får vänta till i morgon. Om jag inte kämpar lite mer förgäves.

Efter mycket kyla nöjde vi oss och åkte för att äta lite. Splittrades sedan och jag åkte vidare till skolan. Åkte dit endast för att ha utvecklingssamtal. Tvekade hela vägen men bestämde mig för att vara en duktig flicka. Har ju en ny plan på allting :)

Samtalet gick bra och det ser bra ut i framtiden också. Människor har märkt skillnad och det har jag själv gjort. Jag mår såå mycket bättre nu och det har jag nog allt att tacka Emma och Bella för! Självklart gör andra det roligt att åka till skolan nu också :) TACK!!

Timpa ringde på hemvägen. Frågade vart jag var o sa Nacka Strand, vilket han också var. Kändes lite konstigt att vi var så nära varann men ändå så långt bort.

När jag gick av i Gullmarsplan möttes jag av snö, första snön denna vinter. Jag kunde inte göra något annat än att le, stannade ute en stund när jag kom hem och fotade. När jag kom in gjorde jag varm mjölk och gjorde myspys i mitt rum o såg de fallande flingorna^^

Kvällen har mest bestått av tv, plugg och telefon snack. Fortfarande lika roligt att reta mitt uttal och kalla mig för lidingöbitch. men till skillnad från en annan person så vet jag när de skämtar :)

Nu ska jag skriva klart fotouppgiften och sen blir det att hoppa i säng. Får skönt nog sova två timmar längre, vi börjar 10.00 i stället för 08.30, för det vidare! Lång dag blir det, hata torsdagar! Schemat står till 16.30 o sen tänkte jag försöka träna på nåt sätt, kanske simning? Men ja jag har börjat få träningsvärk i hela kroppen efter igår och det lär mycket väl vara värre i morgon.

Åter till pluggandet nu!